Monday, August 29, 2011

ŠATY DĚLAJ ČLOVĚKA

Jak to tak bývá, člověk - žena ani na druhém konci světa nezapomíná na staré dobré nakupování. Sydney, protkaná škálou rozdílných kultur a stylů, se svými slevami vybízí téměř ke každodenní pastvě. A vzhledem k tomu, že módní diktát udává Evropa, mám takový pocit, že jsme tady, u protinožců, trochu za opicemi. Na to, co si v létě dopřávají "tam nahoře", musíme ještě pár dní počkat. Nicméně, je z čeho vybírat i teď v zimě, a proto to, co mohu nakoupit dnes, neodkládám na zítřek. Současná móda v Sydney by se dala shrnout jako těžko definovatelná. U dobře oblékaných australanů se objevuje britský street styl, úzké džíny a kalhoty, kostkované košile; u žen převládají pastelové barvy sem tam příjemně rozbité sytě barevným doplňkem. Pokud ale uskutečníte celodenní procházku městem Sydney, zjistíte, že utříbený styl a systém v místní módě neexistuje.

Ráno například patří "havranům". Saka, obleky, kravaty, sukně, kostýmky. Vše víceméně sladěné do černobílé, hnědé, šedivé. Uniformita v Austrálii je přísně dodržována jak ve školách tak ve firmách. Kromě neformálních pátků je každý tedy hozen do gala. Odpoledne se setkáte s turisty ověšenými fotoaparáty, kteří na základě zeměpisu vždy soudí, že v Austrálii je teplo za každého ročního období.
Páteční a sobotní večery pak patří promenádám, které nemají v Čechách obdoby. Kratičké šaty a vysoké podpatky, čelenky, kloboučky,... Opravdový nezvyk, někdo by řekl nevkus. Někdy skutečně přemítám o tom, jak moc se modely blíží genialitě a jak kýči. Pak si ale vzpomenu na Sex ve městě a musím uznat, že je tu každý tak uvolněný a svůj, že má v jistém módním slova smyslu pravdu.








From Britten






Sportsgirl model, který ale na ulici nepotkáte. Na to jsou Australané příliš konzervativní.


Sportsgirl šaty - daleko typičtější outfit. Nenápadný, ale velmi elegantní.

1 comment:

  1. Blaziiii, ty mas taky blog ! jak to, ze to nevim ? JJ, moda....ja ted byla v te Anglii a tam je to fakt modni raj :) Chlapi krasne vohaknuty, navoneny...vsichni echt boty. Ne jako ti nasi Vencove :))))) Jooooj....Viva fashion!!! Posilam ceskou pusu . Miluska :)

    ReplyDelete